Seresto punkkipanta

Punkkipanta suojaa lemmikkejä puutiaisilta eli tutummin punkeilta. Apteekeissa myydään lääkkeellisiä punkkipantoja, jotka tehoavat useamman kuukauden ajan. Saatavana on myös ei-lääkkeellisiä eli niin sanottuja yrttipantoja, joilta ei vaadita samanlaista tehon ja turvallisuuden osoitusta kuin lääkkeellisiltä tuotteilta. Punkkipantojen lääkeaineet ja toimintamekanismit eroavat toisistaan eivätkä kaikki valmisteet sovi kissalle. Ennen pannan hankkimista on hyvä tutustua tuotteen pakkausselosteeseen.
Seresto on koirille ja kissoille tarkoitettu lääkepanta, joka karkottaa ja tappaa puutiaiset eli punkit 8 kuukauden ajan. Karkottavan eli puremista ehkäisevän tehon ansiosta punkin ei tarvitse kiinnittyä eläimeen vaan punkki kuolee altistuttuaan lääkeaineelle jalkojensa kautta. Tällöin punkkivälitteisten sairauksien tarttumisriski on pieni. Yksittäisiä puutiaisia voi epäsuotuisissa olosuhteissa kiinnittyä hoidosta huolimatta.

Punkkisuoja kerralla kuntoon

Seresto pannan rakenne on ainutlaatuinen, sillä sen lääkeaineet, flumetriini ja imidaklopridi, on integroitu patentoidun pannan rakenteeseen. Aineet vapautuvat pannasta tasaisesti pieninä, mutta puutiaiset karkottavina ja tappavina pitoisuuksina eläimen ihon pinnalla olevaan rasvaan ja turkkiin.

Täysi teho saavutetaan kahden päivän sisällä pannan laitosta ja teho säilyy 8 kuukauden ajan eli se suojaa lemmikkiä koko punkkikauden ajan maaliskuusta lokakuuhun.

Pantaa on kahta eri kokoa. Kissoille ja alle 8 kg painaville koirille käytetään 38 cm pitkää pantaa. Yli 8 kg painaville koirille käytetään 70 cm pitkää pantaa. Pantaa on tarkoitettu käytettäväksi yhtäjaksoisesti, mutta sen voi tarvittaessa ottaa pois kaulasta. Täysi teho saavutetaan kahden päivän sisällä, siitä kun panta on laitettu uudelleen eläimen kaulaan.

 

 

Ei estä uimista

Hajuton Seresto punkkipanta on vedenkestävä, joten eläin voi uida ja kahlailla panta kaulassa eikä pantaa tarvitse poistaa uimisen ajaksi. Runsas uiminen tai ahkerat pesut saattavat lyhentää Sereston tehon kestoa.
Kausittainen voimakas karvanlähtö saattaa aiheuttaa väliaikaista tehon lievää heikkenemistä, sillä karvoihin sitoutuneita vaikuttavia aineita katoaa karvanlähdön mukana. Pannasta alkaa heti vapautua korvaavaa ainetta, joten täysi teho palautuu ilman lisähoitoa tai uutta pantaa.

Pannassa on turvalukkomekanismi, joten panta aukeaa, jos eläin sattuisi jäämään pannastaan kiinni.

 

Punkkisuoja kerralla kuntoon – katso ohjeet

Lue lisää »