Kissan punkkipanta

Seresto on lääkepanta, joka suojaa ulkoilevaa kissaa puutiaisilta 8 kuukauden ajan eli koko punkkikauden maaliskuulta lokakuulle. Tuotteen puutiaisia tappava ja karkottava vaikutus alkaa kahden päivän sisällä pannan kiinnittämisestä ja teho kestää 8 kuukauden ajan. Kissoille käytetään kissoille ja enintään 8 kg painaville koirille tarkoitettua Seresto pantaa, joka on 38 cm pitkä.

Sereston vaikuttavat aineet imidaklopridi ja flumetriini on integroitu pannan patentoituun rakenteeseen. Iho- ja turkkikontaktissa molemmat vaikuttavat aineet vapautuvat pannasta kissan turkin ja ihon pinnalla olevaan rasvakerrokseen jatkuvasti pieninä pitoisuuksina ja leviävät koko keholle. Yksittäisiä puutiaisia saattaa kiinnittyä kissaan Serestosta huolimatta, sillä millään tuotteella ei ole 100-prosenttista tehoa kaikissa olosuhteissa kaikilla eläimillä. 

Seresto on hajuton ja vedenkestävä. Pannassa on turvalukkomekanismi, joka aukeaa, jos kissa esimerkiksi puissa kiipeillessään jäisi pannasta kiinni oksaan. Jos kissalla ei ole ollut koskaan kaulapantaa, kannattaa kissa totuttaa tavalliseen pantaan ennen Sereston laittamista. Yleensä kissat tottuvat pitämään pantaa noin viikossa. Seresto pannan tulee olla riittävän kireällä, ettei kissa saa työnnettyä pantaa pään yli. Pannan ja eläimen kaulan väliin tulisi mahtua kaksi sormea.